Kysymyksiä CVT:stä, äänenkäytöstä ja laulamisesta

Sanotaanko sinulle, että laulat ”nuotin vierestä” ja siitä huolimatta haluaisit oppia laulamaan? Tuottavatko matalat äänet ongelmia? Haluaisitko laulaa korkeita  ääniä voimakkaasti kuten Celine Dion, Aretha Franklin tai Sebastian Bach? Työskenteletkö jo laulajana ja haluaisit kokeilla jotain uutta soundia tai genreä?

– CVT sopii kaikille laulajille genrestä tai tasosta riippumatta. Kun tekniikka toimii, äänihuulet toimivat niille luonnollisella tavalla, laulat oikeassa vireessä ja sinulla on käytössäsi vähintään 3 oktaavin ääniala. Jokainen ihminen voi oppia laulamaan ja muokkaamaan äänenkäyttöään haluttuun genreen sopivaksi. Klassisen ja pop-laulun erottaa toisistaan ainoastaan käytettävä soundi, tarkemmin äänenväri, tekniikka on itse asiassa fysiologisesti täysin sama. Kaikki tyylit  ja soundit voi oppia!

Olet aloittelija ja mietit, voitko tulla CVT tunneille.

– Tunnille tulijalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta äänenkäyttöasioihin liittyen, eikä aikaisempia  lauluopintoja. Riittää, että on halu oppia. CVT sisältää laulutekniikan lisäksi kattavat työvälineet mm. tulkinnan, rytmin käsittelyn, improvisoinnin sekä mikrofonin käytön opiskeluun.

Haluatko laulaa rajummin ehkä säröttää, narista, murista tai öristä, mutta et tiedä miten se olisi mahdollista ilman, että ääni käheytyy. Olisiko mahdollista huutaa vielä kovempaa ja vielä korkeammalta?

CVT mahdollistaa kaikkien äänten tekemisen turvallisesti. Tehosteet tehdään pääasiallisesti äänihuulten yläpuolella, eivätkä ne ole oikein tehtynä millään tavalla vahingollisia. Jokainen voi halutessaan oppia tekemään rajuja soundeja, aivan niin kuin pehmeitäkin. Sama pätee äänen dynamiikkaan ja korkeuteen, kaikki on mahdollista!

Kipeytyykö kurkkusi pitkään puhuttaessa tai laulettaessa?  Tuntuuko, että äänesi ei kanna tarpeeksi meluisissa tai suurissa tiloissa?

– Myös näihin haasteisiin CVT pystyy vastaamaan.  Kuka tahansa voi CVT:n avulla oppia laulamaan  tai käyttämään ääntään tehokkaammin ja terveemmin, äänihuulia rasittamatta. Cathrine Sadolinin mukaan laulamisen tai puhumisen ei koskaan pitäisi tuntua pahalta, siksi jokaisen tulisikin luottaa siihen, että oma keho kertoo, jos joku on pielessä.

CVT sopii loistavasti kaikenlaisille puhujille ja sen avulla voidaan päästä eroon useista äänenkäyttöön liittyvistä ongelmista ja vähentää esimerkiksi käheytymisestä johtuvia sairaslomia merkittävästi.

Oletko menossa keikalle tai studioon ja ääni tuntuu todella väsyneeltä, eikä toimi haluamallasi tavalla.

CVT:n avulla voidaan myös elvyttää kuroutunut, väsynyt ääni toimintakuntoiseksi jolloin esim. sovittu keikka tai studiosessio voidaan  peruuttamisen sijaan hoitaa aikataulun mukaisesti.