Johanna

Olen alun perin kotoisin Hangosta, jossa kävin peruskoulun, urheilin ja opiskelin musiikkiopistossa pianonsoittoa. Kuuntelin noina aikoina paljon rock- ja hardrock- musiikkia ja haaveilin esiintyvästä ammatista,  näyttelijän tai laulajan urasta.  Lukio-opinnot tein Helsingissä, Kallion lukiossa, jonka luovassa ilmapiirissä innostuin tosissaan laulamisesta ja päätin, että jonain päivänä teen sitä ammatikseni.
En kuitenkaan lähtenyt opiskelemaan musiikkia heti lukion jälkeen, vaan hain ja pääsin Jyväskylän Yliopistoon opiskelemaan liikunnanopettajaksi. Yliopisto-opintojen kuluessa liityin jyväskyläläiseen MISLEDS-funkrock-orkesteriin, jossa toimin edelleen laulajana.

Yliopisto-opinnot sujuivat mukavasti ja liikunta tuntui omalta alalta, mutta huomasin  opintojen edetessä, että laulaminen kiinnosti minua kuitenkin enemmän kuin mikään muu. Valmistumisen jälkeen toimin muutaman vuoden liikunnanopettajana ja pidin työstäni, mutta löydettyäni Complete Vocal Techniquen  vuonna 2007 osallistuessani vuoden mittaiseen CVT-laulajakoulutukseen, tein päätöksen vaihtaa ammattia. Valintani ammatin vaihtamiseen sinetöitiin v. 2008, kun minut hyväksyttiin Kööpenhaminaan, Complete Vocal Instituteen 3-vuoden opettaja/laulajakoulutukseen. Valmistuin valtuutetuksi Complete Vocal Technique -opettajaksi  kesäkuussa 2011.

Olen toiminut laulunopettajana vuodesta 2009 lähtien mm. Taidekoulu Estradilla, Lappeenrannassa, Saarijärven musiikkiopistossa  ja Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Äänekoskella. Tähän mennessä olen opettanut yksinlaulua, lauluryhmiä, kuoroja,  ja lisäksi pitänyt puhetekniikan opetusta. Opetan tällä hetkellä kevyen rytmimusiikin laulajia Keski-Suomen ja Etelä-Karjalan alueella.